École Sainte-Marguerite-Bourgeoys, 2016, Calgary, Alberta, addition

The École Sainte-Marguerite-Bourgeoys project is a two storey addition, which contains core CTS classroom spaces for the high school students. Design criteria included separate high school access to the spaces without circulating through the main floor elementary school. The addition is located away from the playing fields, near the north-east property line. The lower level is designed for instruction of auto mechanics and welding, while the upper floor contains the school's media lab, cosmetology, and sewing classes, as well as much needed flex space for high school students. The flex space is afforded natural light through south-east glazing. It connects directly to the existing student commons and to the adjacent CTS classroom via large, glazed overhead doors. The design allows for future CTS expansion to the south-east without disturbing the students and staff while classes are in session.

Concurrently, the existing foods lab underwent a complete renovation with an improved layout including new millwork and appliances, and upgraded electrical and HVAC services.